Mjesec svjesnosti o afaziji

Lipanj je mjesec posvećen afaziji. Logopedi i drugi zdravstveni djelatnici diljem svijeta podižu svjesnost o afaziji kroz različita događanja i aktivnosti.

Afazija je stečeni jezični poremećaj koji se najčešće javlja nakon moždanog udara. Utječe na svakodnevni život pojedinca i njegove obitelji, ograničava sudjelovanje i uvodi promjene u različite sastavnice njihova života. Afazija je često pogrešno shvaćena što jača njezin negativan utjecaj. Osobe s afazijom suočavaju se s gubitkom autonomije, promjenom uloga, stigmatizacijom te osjećajem bespomoćnosti i izoliranosti.

Prepoznavanje i razumijevanje ovog poremećaja u društvu može dovesti do velikih promjena i tako pozitivno utjecati na živote osoba s afazijom. Motivirani željom za pozitivnom promjenom, vrijeme je da progovorimo o afaziji!

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i Hrvatsko logopedsko društvo pripremili su u lipnju dva događaja posvećena afaziji:

  • Obilježavanje Mjeseca svjesnosti o afaziji na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu 7. lipnja uživo (plakat s programom i prijavom u prilogu)
  • Obilježavanje Mjeseca svjesnosti o afaziji u Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG 17. lipnja u hibridnom obliku (plakat s programom i prijavom u prilogu). Događaj će se moći pratiti i online putem sljedeće poveznice: (Meeting ID: 857 8058 4673; Passcode: 779251)

https://us06web.zoom.us/j/85780584673?pwd=2V2Cl2HblGJUtunMwjujHurYy7vMyR.1

Pozivamo vas da se pridružite obilježavanju Mjeseca svjesnosti o afaziji kroz naša događanja, ali također potičemo da širite riječ afazija u svojoj zajednici te kroz različite društvene mreže. Zajedno smo glasniji!

Veselimo se vašem dolasku!

Srdačan pozdrav