Razvoj kroz igru: Otvoren multisenzorni dječji park

DSC_0295U utorak, 2. listopada, u dvorištu Poliklinike SUVAG svečano je otvoren multisenzorni dječji park. Nova zelena oaza u centru Zagrebu namijenjena je djeci korisnicima usluga Poliklinike SUVAG, a sadrži specifična sredstva i pomagala kojima se može realizirati uspješna dijagnostika i rehabilitacija djece s poremećajima sluha, slušanja, govora i jezika po verbotonalnoj metodi.

 

Park je uređen tijekom kolovoza i rujna 2018. godine, a cijeli je projekt vrijedan gotovo milijun kuna. Sredstva za izvedbu osigurali su Poliklinika SUVAG i Grad Zagreb. Zajedno s djecom Dječjeg vrtića Poliklinike SUVAG, park su otvorile zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc. dr. sc. Olivera Majić i ravnateljica Poliklinike doc. dr. sc. Katarina Pavičić Dokoza.

DSC_0297

U sklopu kompleksne rehabilitacije, u Dječjem vrtiću i Osnovnoj školi Poliklinike SUVAG dnevno boravi više od 500 djece, a rekviziti u parku doprinijet će njihovom tjelesnom, emotivnom, socijalnom i kognitivnom razvoju što je preduvjet uspješne socijalne inkluzije.

DSC_0311

DSC_0322

20181004_100031