Obavijest – provedba plana sanitarno-higijenskog održavanja Dječjeg vrtića

Poštovani roditelji/skrbnici,

nastavno na dopis Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba, dana 3.3.2020., obavještavamo Vas da Dječji vrtić Poliklinike SUVAG provodi plan sanitarno – higijenskog održavanja Vrtića u cilju prevencije i smanjenja rizika od potencijalno opasnih situacija za očuvanje zdravlja djece i odraslih. Uvjete ispunjavamo prema HACCP programu što podrazumijeva pravilno korištenje higijenskih i antiseptičkih sredstava, provođenje mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, kontrolu mikrobiološke čistoće objekta te provođenje higijenskih mjera s djecom u cilju očuvanja zdravlja djece.

Plan pranja, čišćenja, dezinfekcije i dezinsekcije te načini primjene sredstava za čišćenje i održavanje higijene sastavni su dio Godišnjeg plana i programa odgojno – obrazovnog rada Dječjeg vrtića Poliklinike SUVAG, a nabava istih provodi se sukladno Planu nabave Poliklinike SUVAG.

Temeljem svega navedenog ističemo da nema razloga za zabrinutost, jer Vrtić zadovoljava sve higijenske preduvjete za sigurnost djece i odraslih. Isto tako, obavještavamo Vas da sva postupanja vezano uz korona virus obavljamo na temelju naputaka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koja su proslijeđena od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji i povjerenju!

Zagreb, 4.3.2020.

(Obavijest u PDF obliku)

 

(Pravilno pranje ruku u PDF obliku)

plakat -koronavirusPravilno pranje ruku-HZJZ