OBAVIJESTI O NASTAVI NA DALJINU ZA RODITELJE I UČENIKE

Poštovani roditelji, dragi učenici,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je 11. ožujka 2020. godine sve škole na pripremne aktivnosti vezane uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije. S obzirom na to da se u svim osnovnim i srednjim školama neće održavati nastava od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. Godine,  krenut će izvođenje nastave na daljinu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave svaki dan u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:

  1. razred    8,00 – 10,00
  2. razred  10,00 – 12,30
  3. razred  13,00 – 16,00
  4. razred  16,00 – 19,00

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem bit će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine. Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8,00 do 14,00 sati.

Raspored održavanja nastave dostupan je na linku Ministarstva znanosti i obrazovanja:

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597

  • Nastava na daljinu je obavezan oblik nastave za sve učenike, a izostanak učenika s dnevnih aktivnosti roditelj je dužan opravdati.
  • Dnevna nastava će se odvijati prema dosadašnjem rasporedu.
  • U virtualnoj učionici vrijede sva pravila ponašanja kao i u stvarnoj. Zato je važna kultura ponašanja i ophođenja.
  • Zadatke u virtualnim učionicama zadaje učitelj, upućujući učenike na aktivnosti i kontinuirani rad, a uratke učenika kontrolira i vrednuje.
  • Nužna je stalna komunikacija i dnevno izvršavanje zadataka koji ne moraju biti u realnom vremenu. To znači da će učenici dobivene zadatke moći ispuniti tijekom dana, do dogovorenog vremena kako bi ih učitelj mogao pregledati.
  • Roditelji, kao i u nastavi u školi, kod kuće prati napredak i potiče dijete na rad.

Sve ostale informacije dobit ćete na stranicama Škole i u kontaktu s razrednicima i stručnim suradnicima Škole.

Želim vam puno uspjeha u radu!

Voditeljica Osnovne škole Poliklinike SUVAG
mr. sc. Koraljka Bakota